Sammen gjør vi Bergensluften renere,
og køene kortere!

Hjem / Hjelpesenter

Hjelpesenter

Praktisk informasjon

Registrer deg med profil på bt.no/pust. Her kan du registrere dine personlige opplysninger, samt knytte deg opp til bedriften din. Gå til "registrer reise" for å komme i gang.

Dersom bedriften ikke ønsker å delta i konkurransen, kan du likevel registrere dine miljøvennlige jobbreiser og være med i trekningen av våre ukentlige premier. Dersom du deltar som enkeltperson vil du ikke ha tilgang til bedriftstatistikk og statistikk for liga. Prøv gjerne å få med deg bedriften og noen kollega, det vil gjøre konkurransen mye morsommere. Det er helt gratis å delta.   

Løsningen skal fungere i IE8++, siste Chrome, Firefox og Safari, mobil safari for iPad og iPhone. 

Dersom du opplever problemer med tjenesten, så ta kontakt med oss på "hjelp" eller send en e-post til pust@bt.no. 

Det er mulig å etterregistrere syv dager tilbake i tid. Det gjør du på personlig statistikk http://pust.bt.no/stats/personal

Alle kan delta. For å delta med bedriften din må det være to eller flere ansatte med i konkurransen. Deltakere som deltar med bedriften sin, er med i hovedkonkurransen. 

  

Konkurransen starter mandag 16. februar og varer til og med søndag 15. mars.

I PUST konkurrerer byens bedrifter om hvem som kan spare miljøet mest, ved å komme seg til og fra jobben på miljøvennlige måter. Les mer på http://pust.bt.no/Om-pust

Du gjør noe positivt for byluften, samtidig som du kan:

  • Spare tid!
  • Spare penger!
  • Komme i form!
  • Vinne fine premier!

Konkurranse-regler

Alle kan delta. For å delta med bedriften din må det være to eller flere ansatte med i konkurransen. Deltakere som deltar med bedriften sin, er med i hovedkonkurransen. 

  

Det er helt gratis for både bedrifter og enkeltpersoner å delta i PUST.

Fra 3. februar vil det være mulig å selv endre sine reiser på http://pust.bt.no/stats/personal. Reiser syv dager tilbake i tid kan redigeres.

Det er mulig å etterregistrere syv dager tilbake i tid. Det gjør du på personlig statistikk http://pust.bt.no/stats/personal

Vi kårer en vinnere i hver bedriftsklasse (liga). Bedriftens poengsum / rangering blir regnet ut fra antall miljøvennlige kilometer og antall reiser.

Konkurransen starter mandag 16. februar og varer til og med søndag 15. mars.

I løpet av de fire ukene konkurransen pågår, er det om og gjøre å reise flest mulig «grønne kilometer», samt flest mulig miljøvennlige reiser til og fra jobb. Disse reisene registrerer du på på din profil på bt.no/pust for å få poeng. Bedriften du har registrert som din arbeidsgiver får da poeng. Alle jobbreiser som ikke foregår alene i bil, gir poeng. Det vil si buss, bane, gange, sykkel, samkjøring (minimum 2 personer), tog, ferge/båt, el-bil og hjemmekontor.

Annet

Har du sykkel? Bruk de nye lokale sykkelkartene fra Google:
www.maps.google.com

hei

Spontan Samkjøring-prosjektet, eid av Statens Vegvesen, skal bruke teknologi for å utnytte de tomme passasjersetene i personbiler, og på sikt også i buss, bane og taxi. Bergen er pilotområde for prosjektet.
Les mer på www.seat4me.no/bergenspiloten

Samkjørings-apper – hjelper deg å finne og gi haik på en rask, trygg og effektiv måte. Her er tre ulike alternativer:

http://avego.com/

https://flinc.org/

http://www.hentmeg.no/

Alle deltakere registrerer sine reiser individuelt. Inne på "rediger profil" kan du registrere din standard (mest vanlige) reisemåte. Klikk på "registrer reise" og velg fremkomstmiddel. Dersom du har valgt en standard reisemåte så vil dette fremkomstmiddelet komme opp automatisk. Velg dato(er) du ønsker å registrere og klikk "ferdig". 

På det verste er Bergen en av Europas mest forurensede byer. Vi ønsker å gjøre det å velge miljøvennlig transport i rushtrafikken til noe engasjerende og gøy.

Hver uke trekker vi ut premier til enkeltdeltakere som har registrert miljøvennlige reiser på PUST.

Vi kommer tilbake med mer info når konkurransen nærmer seg.